Rezultati pojačanog nadzora prometa na državnim cestama

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Jučer, 21. ožujka, u vremenu od 10 do 19 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor prometa na državnim cestama broj 2 i 41.

Foto: Ilustracija

Jučer, 21. ožujka, u vremenu od 10 do 19 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor prometa na državnim cestama broj 2 i 41.

Izvršen je nadzor 50 vozača i vozila, od čega 39 osobnih automobila, deset teretnih automobila i jednog autobusa.

Utvrđeno je 26 prometnih prekršaja, od čega devet prekoračenja brzina od 20 do 30 km/h, pet prekoračenja brzina kretanja od 30 do 50 km/h, tri nepropisna korištenja mobitela, tri teže tehničke neispravnost, dvije vožnje bez upaljenih svjetala, vožnja zabranjenim smjerom, oduzimanje prednosti prolaska,  nepoštivanje crvenog svjetla i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Na izvanredni tehnički pregled upućeno je jedno teretno vozilo, kojom prilikom je utvrđena teža tehnička neispravnost te je vozilo isključeno iz prometa.

Najveća brzina kretanja na DC 2 zabilježena je u 11.46 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 96 km/h na mjestu gdje je ograničenje 40 km/h.

Najveća brzina kretanja na DC 41 zabilježena je u 11.29 sati na Križevačkoj cesti u Koprivnici kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 97 km/h na mjestu gdje je ograničenje 50km/h.

Tijekom pojačanog nadzora na D-41 zabilježena prometna nesreća s materijalnom štetom.



Stranica