Rezultati pojačanog nadzora prometa na području Policijske postaje Križevci

Slika PU_KK/Vijesti/2017/08/pol.vozilo.bmp

U utorak, 26. rujna, od 17 do 23 sata, na području Policijske postaje Križevci proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača i mlade vozače.

Foto: Ilustracija 

U utorak, 26. rujna, od 17 do 23 sata, na području Policijske postaje Križevci proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača i mlade vozače.  

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 39 vozača i vozila od čega jedan vozač traktora i 38 vozača osobnih automobila. Utvrđeno je ukupno 14 prometnih prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, dva prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva upravljanja neosiguranim vozilima, upravljanje neregistriranim vozilom, prekršaj oduzimanja prednosti prolaska, prekršaj upravljanja vozilom za koje je više od 15 dana istekla registracija, prekršaj neodjavljivanja vozila nakon isteka registracije, prekršaj upravljanja tehnički neispravnim vozilom i prekršaj neposjedovanje vozačke dozvole.  

Prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola utvrđen je u 20.34 sati u Bojnikovcu, kada je 52 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,89 promila. U naselju su utvrđena dva prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja (20 – 30 kilometara na sat - 2).

Najveće prekoračenje brzine kretanja u naselju utvrđeno je u 18.25 sati u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabno kada se 21-godišnji vozač osobnog automobila kroz naselja kretao brzinom od 84 kilometara na sat iako je brzina kretanja vozila u istima ograničena na 50 km/h. Prilikom nadzora šest mladih vozača u činjenju prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, zatečen je jedan vozač. 

U predstojećem razdoblju Policijska uprava koprivničko-križevačka i nadalje će provoditi ciljane pojačane nadzore prometa usmjerene na najčešće uzročnike prometnih nesreća.



Stranica