Rezultati pojačanog nadzora prometa - sankcionirano 225 prometnih prekršaja

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Tijekom vikenda ukupno je sankcionirano 225 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 29. svibnja do 1. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.  
 
Uzroci prometnih nesreća bili su nepropisno kretanje kolnikom (2), brzina i nepropisna vožnja unazad.
 
Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće s materijalnom štetom, pri čemu su dva vozača pod utjecajem alkohola bili mladi vozači.
 
Tijekom vikenda ukupno je sankcionirano 225 prometnih prekršaja od kojih 34 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnosti droge u organizmu, 114 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
 
Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio uhićen, a četiri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Proveden je jedan žurni prekršajni postupak. 
 
Najveća brzina kretanja, utvrđena je u nedjelju, 31. svibnja, u 13.36 sata na državnoj cesti broj 2, u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 116 kilometara na sat iako je na rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.  
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 30. svibnja, u 4.15 sati, u Ulici Ante Starčevića u Koprivnici, kod 25 - godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,24 promila. Vozač je bio uhićen i protiv njega je na Općinskom sudu u Koprivnici proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 12.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja iz članaka 199. ZSPC-a zatečen je jedan recidivista, koji je bio uhićen i protiv kojeg je proveden žurni prekršajni postupak.
 
Nadalje, izvršen je nadzor 61 mladog vozača kojom prilikom je utvrđeno 11 prekršaja, od kojih pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 2, od 0,50 do 1,00 g/kg – 1, od 1,00 do 1,50 g/kg – 1, više od 1,50 g/kg - 1), dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, prekršaj upravljanja vozilom za koje je istekla polica obveznog osiguranja, prekršaj upravljanja vozilom za koje je istekla registracija za više od 15 dana i prekršaj nenošenja prometne dozvole.
 
Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača, utvrđen je u 23.45 sati u petak, 29. svibnja, u Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu, kod 21 - godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,69 promila pri čemu je, zbog nepropisnog kretanja kolnikom, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Također, u subotu, 30. svibnja, u 6.50 sati, na otvorenom dijelu državne ceste Štaglinec - Starigrad, 21 – godišnji mladi vozač pod utjecajem alkohola od 1,39 promila radi nepropisnog kretanja, prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom.
 
Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, sankcionirati činjenje najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 ubojice u prometu“, kao i nadzor mladih vozača, vozača mopeda i motocikala te recidivista.
 
 

Priopćenja | Promet i vozila