Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirana su 163 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 26. do 29. kolovoza 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom, dok je šest osoba ozlijeđeno. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće,  a mladi vozač jednu prometnu nesreću.

Sankcionirana su 163 prometna prekršaja od čega 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 65 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilima za vrijeme zabrane i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 28. kolovoza u 21 sat u Koprivničkom Ivancu u Koprivničkoj ulici, kod 31-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 2,50 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 28. kolovoza u 10.38 sati, u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 126 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Nadalje, uhićen je jedan vozač, a četiri vozača su zadržana u posebnoj prostoriji policije do otrježnjenja. Izvršen je nadzor 30 mladih vozača. Mladi vozači su počinili sedam prometnih prekršaja, od čega prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja testiranja na prisustvo droga, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i prekršaj nepropisnog parkiranje.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, posebnu pozornost posvećivati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava kao i nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece vozilima, nadzoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora, bicikala te nadzoru sudionika u prometu na „osobnim prijevoznim sredstvima“.

Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda u proteklom razdoblju kao i broj alkoholiziranih vozača koji sudjeluju u prometu, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.

Nadalje, skrećemo pozornost da u ponedjeljak, 5. rujna 2022. godine počinje nova školska godina 2022./2023., a time i akcija „Poštujte naše znakove“. U vrijeme trajanja akcije, odnosno tijekom rujna i listopada, policijski službenici vršiti će pojačani nadzor prometa u zonama škola, nadzor prijevoza djece u vozilima, nadzor školskih autobusa,  nadzor bicikala i sudionika u prometu na „osobnim prijevoznim sredstvima.
 

Priopćenja | Promet i vozila