Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Stop policija1.jpg

Sankcionirano je 138 prometnih prekršaja 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 9. do 12. prosinca 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 11 prometnih nesreća od kojih tri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. Tri prometne nesreće prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola i jednu prometnu nesreću prouzročio je mladi vozač.
 
Sankcionirano je 138 prometnih prekršaja od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 31 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava i sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 10. prosinca u 22.10 sati u Virju u Ulici Mitrovica, kod 54-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je prouzročio prometnu nesreću, a iznosila je 2,97 promila.
 
Najveća brzina kretanja evidentirana je u nedjelju, 11. prosinca u 14.45 sati u Budančevici u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 114 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Tri vozača su zadržana u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava dok je jedan vozač uhićen. Tijekom pojačanog nadzora prometa u prometu zatečen je jedan recidivist.
 
Izvršen je nadzor 32 mlada vozača. Mladi vozači počinili su devet prometnih prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, bijeg s mjesta počinjenja prometne nesreće u kojoj je nastala materijalna šteta, prekršaj nepropisnog parkiranja, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, prekršaj ne nošenja vozačke dozvole i dva ostala prekršaja.
 
Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, posebnu pozornost posvećivati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa te prijevozu djece u vozilima, nadzoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora i  sudionika u prometu na „osobnim prijevoznim sredstvima“ te nadzoru recidivista.
 
Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda kao i na broj alkoholiziranih vozača koji sudjeluju u prometu, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.

Priopćenja | Promet i vozila