Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je 117 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 16. do 19. prosinca 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 15 prometnih nesreća. Jedan vozač pod utjecajem alkohola prouzročio je prometnu nesreću, dok je također jedan mladi vozač prouzročio prometnu nesreću.

Sankcionirano je 117 prometnih prekršaja od čega 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 17. prosinca u 20.10 sati u Koprivnici, u Ulici Hrvatske državnosti kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 1,78 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 18. prosinca 2.10 sati, u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 114 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Dva vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

U pojačanom nadzoru prometa tijekom vikenda izvršen je nadzor 52 mlada vozača. Mladi vozači počinili su sedam prometnih prekršaja od čega dva prekršaja  upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj nekorištenja svjetala na vozilu, prekršaj prevoženja više osoba u vozilu nego je dopušteno, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i dva ostala prekršaja.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa pojačano nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece u vozilima, nadzoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora i  sudionika u prometu na „osobnim prijevoznim sredstvima“ te nazoru recidivista.

Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda kao i na broj alkoholiziranih vozača koji sudjeluju u prometu, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 

Priopćenja | Promet i vozila