Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Tijekom vikenda sankcionirano je 169 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 10. do 13. veljače 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je ukupno osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su kao počinitelji u jednoj prometnoj nesreći. Mladi vozači kao počinitelji prometnih nesreća evidentirani su u tri prometne nesreće, od kojih je jedan vozač napustio mjesto događaja i naknadno je pronađen.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno kretanje vozila na kolniku (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1), neočekivana pojava opasnosti na cesti (2) i ostalo (3).

Tijekom vikenda sankcionirano je 169 prometnih prekršaja od čega 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 62 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja u vrijeme izračene zabrane i sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 12. veljače u 21.50 sati, u Drnju, kod 44-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,30 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 12. veljače u 10.08 sati, u Reki kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 119 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Jedan vozač je bio uhićen nakon čega je proveden žurni postupak, a dva vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava nakon čega su pušteni. U pojačanom nadzoru tijekom vikenda u prometu zatečen je jedan recidivista.

Izvršen je nadzor 45 mladih vozača, a isti su počinili 10 prometnih prekršaja (nekorištenje sigurnosnog pojasa – 1, vožnja pod utjecajem alkohola – 2, odbijanje testiranja na prisutnost alkohola i droge u organizmu – 1, nepoštivanje prometnog znaka – 1, te ostalo – 5).

Dana 10./11. veljače od 19 do 3 sata na području Policijske postaje Đurđevac provedena je akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača. Ukupno je utvrđeno 12 prekršaja od čega jedan prekršaj usmjeren na alkoholiziranost vozača.

U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoz djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka i recidivista. Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.

Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova

Stranica