Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Stop policija1.jpg

Tijekom vikenda sankcionirana su 164 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 14. do 17. travnja 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je jedanaest prometnih nesreća od kojih tri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama nisu zabilježeni. Mladi vozači kao počinitelji evidentirani su u jednoj prometnoj nesreći. Jedan je vozač napustio mjesto događaja prometne nesreće te je naknadno pronađen.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno skretanje (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2), nepoštivanje prednosti prolaska (2), nepropisno obilaženje (1), nepoštivanje crvenog svjetla (1), brzina neprimjerena uvjetima (1), nepropisno kretanje vozila na kolniku (1), te ostale okolnosti (1).

Sankcionirana su 164 prometna prekršaja od čega 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 59 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 15. travnja u 1.15 sati u Ferdinandovcu kod 49-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,56 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 15. travnja u 6.43 sati u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 151 kilometar na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

Jedan vozač je odbio testiranje na droge te je bio uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega je pušten. Nadalje, izvršen je nadzor nad 25 mladih vozača, a isti su počinili osam prometnih prekršaja (alkohol – 4, ostalo – 4).

U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka te recidivista. Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.

Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila