Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je 276 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 26. do 29. svibnja 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama nisu evidentirani, dok su mladi vozači evidentirani kao počinitelji u tri prometne nesreće. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno kretanje vozila na kolniku (2), nepoštivanje prednosti prolaska (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1) i brzina neprimjerena uvjetima (1).
 
Sankcionirano je 276 prometnih prekršaja od čega: 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 147 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dva prekršaja upravljanja za vrijeme izrečene zabrane.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 26. svibnja u 15.50 sati u Koprivnici u Kolodvorskoj ulici kod 57-godišnjeg vozača teretnog vozila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,23 promila.
 
Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 27. svibnja u 11.46 sati u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 134 kilometra na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.
 
Dvojica vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega su pušteni. Trojica vozača su bila uhićena nakon čega je nad njima proveden žurni prekršajni postupak. Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom izvršen je nadzor nad 51 mladim vozačem, a isti su počinili 10 prometnih prekršaja (alkohol – 4, brzina  – 1, upravljanje vozilom za vrijeme izrečene zabrane – 1, ostalo – 4).
 
U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanja pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka, te recidivista. Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda. Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.

Pisane vijesti | Promet i vozila