Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Stop policija1.jpg

Policijski službenici sankcionirali su 177 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 2. do 5. lipnja 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i sedam s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: brzina neprimjerena uvjetima (2), nepropisno obilaženje (1), nepropisna vožnja unatrag (2) nepropisno skretanje (1), ostale greške (1) i nepropisno kretanje vozila na kolniku (1). Mladi vozači evidentirani su kao počinitelji tri prometne nesreće, dok su vozači pod utjecajem alkohola evidentirani kao počinitelji dvije prometne nesreće. Nakon događanja prometne nesreće dvoje vozača napustila su mjesto događaja.
 
Sankcionirano je 177 prometnih prekršaja od čega 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 94 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 3. lipnja u 11.30 sati u Botovu u Ulici kralja Zvonimira kod 54-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,20 promila.
 
Najveća brzina kretanja u naseljenom mjestu zabilježena je u subotu, 3. lipnja u 15.26 sati, na državnoj cesti D-22 u Bukovju Križevačkom, kada se vozač teretnog automobila kretao brzinom od 123 kilometra na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat.
 
Najveća brzina kretanja izvan naseljenog mjesta zabilježena je u nedjelju, 4. lipnja u 2.59 sati u Kalinovcu na državnoj cesti D-2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 177 kilometara na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.
 
Dva vozača bila su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač uhićen. Izvršen je nadzor 25 mladih vozača, a isti su počinili pet prometnih prekršaja (nekorištenje sigurnosnog pojasa - 1, vožnja pod utjecajem alkohola - 2, prekoračenje brzine kretanja - 1, ostalo - 1).
 
U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, mopeda i motocikala, pješaka, te recidivista. Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda. Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila