Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Prometna policija - kontrola.jpg

Sankcionirano je 211 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 14. do 17. srpnja 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od kojih osam s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su u dvije prometne nesreće, dok su mladi vozači kao počinitelji evidentirani u jednoj prometnoj nesreći. Jedan vozač napustio je mjesto događaja prometne nesreće te je naknadno pronađen.
 
Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: brzina neprimjerena uvjetima (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2), nepropisno kretanje vozila na kolniku (1), nepropisno uključivanje u promet (1), neočekivana opasnost na cesti (1) i ostale okolnosti (3).
 
Sankcionirano je 211 prometnih prekršaja od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 76 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, četiri upravljanja vozilom prije stjecanja prava i prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 15. srpnja u 18.50 sati u Križevcima u Potočkoj ulici, kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,04 promila.
 
Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 15. srpnja u 23.10 sati u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 153 kilometra na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.
 
Četiri vozača su bila uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom izvršen je nadzor 35 mladih vozača, a isti su počinili 16 prometnih prekršaja (2 – alkohol, 6 – sigurnosni pojas, 1 – zaštitna kaciga, 7 - ostalo).
 
U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka te recidivista.
 
Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.

Pisane vijesti | Promet i vozila