Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je 99 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 4. do 7. kolovoza 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće, od kojih tri s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenom osobom. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su u jednoj prometnoj nesreći, dok su mladi vozači kao počinitelji evidentirani u dvije prometne nesreće. Okolnosti uslijed koje je došlo do prometih nesreća bile su: brzina neprimjerena uvjetima (1), nepropisno skretanje (1), nepoštivanje prednosti prolaska (1), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1).
 
Sankcionirano je 99 prometnih prekršaja od čega 10 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 54 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja te 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 4. kolovoza u 23.50 sati u Koprivnici na Varaždinskoj cesti, kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,17 promila.
 
Najveća brzina kretanja u naseljenom mjestu zabilježena je u petak, 4. kolovoza u 23.19 sati u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 111 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Najveća brzina kretanja izvan naselja zabilježena je u nedjelju, 6. kolovoza u 13.43 sati u Kalinovac na državnoj cesti broj 2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 135 km/h, iako je ograničenje 90 km/h.
 
Dva vozača bila su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega su pušteni. Izvršen je nadzor nad 21 mladim vozačem, te su počinili jedan prometni prekršaj.
 
U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, mopeda i motocikala, pješaka, te recidivista. Pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila