Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Prometna policija - kontrola.jpg

Sankcioniran je 141 prometni prekršaj

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 22. do 25. rujna 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća, od kojih četiri s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenim osobama. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su u jednoj prometnoj nesreći, dok su mladi vozači kao počinitelji evidentirani u dvije prometne nesreće. Jedan vozač napustio je mjesto događaja prometne nesreće te naknadno pronađen.
 
Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepropisno mimoilaženje (3), nepropisno uključivanje u promet (1), nepoštivanje prednosti prolaska (1).
 
Sankcioniran je 141 prometni prekršaj, od čega 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 82 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 22. rujna 2023.g. u 1.50 sati u Koprivnici u Zagrebačkoj ulici, kod 57-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,31 promila.
 
Najveća brzina zabilježena je u petak, 22. rujna 2023.g. u 12.06 sati u Reki u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 118 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Jedan vozač bio je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstva, a nakon čega je pušten na slobodu. Dva vozača su testirana na  droge, nakon pozitivnog rezultata odbili su vađenje krvi radi daljnje analize.
 
Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 36 mladih vozača, a isti su počinili pet prometnih prekršaja (alkohol - 1, ostalo – 4).
 
Na području Policijske postaje Križevci od 21. do 24.rujna proveden je pojačani nadzor najtežih prekršaja u kojem je ukupno utvrđeno 22 prekršaja, (7 alkohola, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 odbijanja vađenja krvi nakon testiranja na droge i 11 ostalih prekršaja).
 
U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka, te recidivista. Pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova, posebice da vozači i putnici u motornim vozilima koristite sigurnosni pojas makar vožnja trajala svega nekoliko minuta, a djecu u automobilima da prevoze na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila