Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda-biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 2,36 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je 227 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 23. do 26. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su dvije osobe teško ozlijeđene, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su nepropisno uključivanje u promet, nepropisna vožnja unazad, nepropisno kretanje vozilom po cesti (2) i neprilagođena brzina (2). Vozač motocikla je zbog nepropisnog kretanja izazvao prometnu nesreću u kojoj je zadobio teške tjelesne ozljede.

Sankcionirano je 227 prometnih prekršaja od čega 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 105 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i  sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tri vozača su bila uhićena.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 24. srpnja, u 17.56 sati, u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 131 kilometar na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je u nedjelju, 25. srpnja, u 11.43 sati, u Velikoj Mučnoj upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 120 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 24. srpnja, u 16.20 sati, u Bakovčicama, kod 38-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,36 promila upravljao biciklom. Vozač je bio isključen iz prometa.

Ističemo i 28-godišnjeg vozača koji je u ponedjeljak, 26. srpnja, u 00.08 sati, na Trgu kralja Tomislava u Koprivnici, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,74 promila. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.

Izvršen je nadzor 42 mlada vozača. Mladi vozači su počinili 10 prometnih prekršaja od čega dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaj nepoštivanja značenja prometnog znaka, prekršaj nepropisnog pretjecanja vozila, prekršaj upravljanja vozilom za koje je istekla registracija, prekršaj ne posjedovanja vozačke dozvole i prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme kada je isteklo važenje prometne dozvole.

Nadalje, tijekom, 24./25. srpnja, od 15 do 23 sata, Postaja prometne policije Koprivnica provela je akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača u sklopu koje je izvršen nadzor 39 vozača od čega 14 mladih vozača. U akciji su policijski službenici utvrdili ukupno 36 prometnih prekršaja od čega 10  prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i sedam prometnih prekršaja mladih vozača.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanja pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača mopeda, motocikala i bicikala te recidivista.
 

Priopćenja | Promet i vozila