Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda - Biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 2,56 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Ukupno su utvrđena 252 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 27. do 30. kolovoza 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 10 prometnih nesreća od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći vozač je bio pod utjecajem alkohola, a mladi vozači prouzročili su dvije prometne nesreće.
 
Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepoštivanje prednosti prolaska (4), brzina neprimjerena uvjetima (3), nepropisno uključivanje u promet (1), nepropisno pretjecanje (1) i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1).
 
Ukupno su utvrđena 252 prometna prekršaja od čega 20 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 123 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 45 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i jedan prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio uhićen.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 28. kolovoza, u 20,05 sati u Drnju u Ulici Pemija, kod 27-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,56 promila.
 
Najveća brzina kretnja zabilježena je u petak, 27. kolovoza, u 15,28 sati na državnoj cesti broj 2 u Budančevici u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 123 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda recidivisti nisu zatečeni. U sklopu pojačanog nadzora kontrolirano je 48 mladih vozača, dok su isti počinili 11 prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola - 4, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 3, nepoštivanje prometnog znaka – 1, ostali prekršaji – 3).
 
Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u nedjelju, 29. kolovoza, u 00.50 sati u Koprivnici u Ulici Ante Starčevića kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 0,53 promila.
 
Sve sudionike u prometu podsjećamo da se pridržavaju prometnih pravila i prometnih znakova, posebice onih koji se odnose na prednost prolaska prilikom prometovanja raskrižjima, skretanja ulijevo na ravnom cestovnom potezu te prilikom uključivanja u promet.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, poštivanju prednosti prolaska, nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala, traktora, bicikala, recidivista i pješaka.
 

Priopćenja | Promet i vozila