Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda - sankcioniran 291 prometni prekršaj

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Tijekom vikenda sankcioniran je 291 prometni prekršaj

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od  29. travnja do 2. svibnja 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 10 prometnih nesreća od čega tri s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. Ozlijeđeno je sedam osoba. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su četiri prometne nesreće, a mladi vozači dvije prometne nesreće.

Tijekom vikenda sankcioniran je 291 prometni prekršaj od čega 32 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 52 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 30. travnja 2022. godine u 16.30 sati, u Đurđevcu, kod 49-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,44 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 30. travnja 2022. godine u 12.16 sati u Svetom Ivanu Žabno, kada se vozač motocikla kretao brzinom od 122 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora prometa nisu zatečeni recidivisti. Jedan vozač bio je uhićen, a žurni prekršajni postupak proveden je nad jednim  vozačem dok su četiri vozača smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Izvršen je nadzor 48 mlada vozača. Mladi vozači počinili su tri prometna prekršaja te prouzročili dvije prometne nesreće.

Ovim putem ukazujemo svim sudionicima u prometu na povećanje prisutnosti u prometu  mopeda, motocikala, traktora i bicikala. Apeliramo na sve vozače koji sudjeluju u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice onih koji se odnose na poštivanje prednosti prolaska i prilagodbu brzine kretanja uvjetima, karakteristikama i stanju prometnice, gustoći prometa, vremenskim prilikama i vidljivosti.

Sve vozače pozivamo, da se prije vršenja radnji vozilom u prometu, kao što su pretjecanje, skretanje i uključivanje u promet nužno uvjere da se radnja može sigurno izvesti bez opasnosti za sve sudionike u prometu.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, posebnu pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila i upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava kao i nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece u vozilima, nazoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora i bicikala te nazoru recidivista.
 

Priopćenja | Promet i vozila