Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda - sankcionirana 223 prometna prekršaja

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Tijekom pojačanog nadzora prometa sankcionirana su 223 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 21. do 24. travnja 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 14 prometnih nesreća od kojih pet s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom.

Vozači pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama evidentirani su u četiri prometne nesreće, dok je jedan mladi vozač evidentiran kao počinitelj u jednoj prometnoj nesreći. Jedan vozač je napustio mjesto događaja prometne nesreće te naknadno pronađen.

Okolnosti uslijed kojih je najčešće došlo do prometnih nesreća bile su: nepoštivanje prednosti prolaska (4), nepropisna brzina (3), nepropisno uključivanje u promet (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1), brzina neprimjerena uvjetima (1), nepropisno kretanje vozila na kolniku (1), te ostale okolnosti (2).

Tijekom pojačanog nadzora prometa sankcionirana su 223 prometna prekršaja od čega 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 160 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja u vrijeme izrečene zabrane i prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 23. travnja u 00.25 sati, u Đurđevcu kod 65-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,96 promila.
 
Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 21. travnja u 16.13 sati, u Budančevici, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 128 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
Nadalje, jedan je vozač odbio testiranje na droge, a jedan na alkohol. Tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, dok je jedan vozač bio uhićen i nad njim je proveden žurni prekršajni postupak. 
Izvršen je nadzor 29 mladih vozača, a isti su počinili 10 prometnih prekršaja (alkohol – 3, vožnja u vrijeme izrečene zabrane – 1, ostalo – 6). 

U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoz djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzor vozača traktora i bicikala, pješaka i recidivista.
 
Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila