Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda - sankcionirano 198 prometnih prekršaja

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je 198 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 1. do 4. travnja 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom.
 
Mlada vozačica izazvala je prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđena dok vozači pod utjecajem alkohola nisu evidentirani kao počinitelji prometnih nesreća.
 
Sankcionirano je 198 prometnih prekršaja od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 94 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom  i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 2. travnja u 23.20 sati u Križevcima u Zagorskoj ulici kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 2,11 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 1. travnja u 18.22 sati na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 126 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Jedan vozač je smješten u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Također, tijekom pojačanog nadzora prometa zatečen je jedan recidivist.

Nadalje, izvršen je nadzor 44 mlada vozača. Mladi vozači su počinili 14 prometnih prekršaja od čega tri prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja testiranje na droge, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom, prekršaj prijevoza više osoba od dopuštenog i tri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u petak, 1. travnja u 15.45 sati u Budančevici u Ulici Vladimira Nazora kod 24-godišnjeg mladog vozača koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,80 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Savjeti za sigurno sudjelovanje u prometu

Ovim putem ukazujemo vozačima na povećanje prisutnosti u prometu  mopeda, motocikala, traktora i bicikala te apeliramo na sve vozače koji sudjeluju u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice onih koji se odnose na poštivanje prednosti prolaska i prilagodbu brzine kretanja uvjetima, karakteristikama i stanju prometnice, gustoći prometa, vremenskim prilikama i vidljivosti.

Posebno naglašavamo da je se prije vršenja radnji vozilom u prometu kao što su pretjecanje, skretanje i uključivanje u promet nužno uvjeriti da se radnja može sigurno izvesti bez opasnosti za sve sudionike u prometu.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa te nadzoru brzine kretanja vozila,  upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, prijevozu djece vozilima, pravilno korištenje mobitela tijekom vožnje, nazoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora i bicikala te nazoru recidivista.
 

Priopćenja | Promet i vozila