Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda - sankcionirano 218 prometnih prekršaja

Slika /ikone/policajac-stop palica.jpg

Tijekom vikenda izvršen je nadzor 283 vozača te je pritom sankcionirano 218 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 4. do 7. veljače 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su dvije osobe ozlijeđene.
 
Okolnosti koje su dovele do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina (2), nepropisno uključivanje u prometu (2) i nepropisna vožnja unazad (1).
 
Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreća. Jedan mladi vozač je bio pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda izvršen je nadzor 283 vozača te je pritom sankcionirano 218 prometnih prekršaja od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 117 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Dva vozača su bila uhićena.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 6. veljače, u 16.55 sati, u Bojnikovcu  kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 127 kilometara na sat iako je brzina kretanja u rečenom mjestu ograničena na 50 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 4. veljače, u 21.50 sati, u Ulici Grabrovec u Sv. Petru Čvrstec, kod 53-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,29 promila upravljao osobnim automobilom.

Tijekom pojačanog nadzora u prometu nisu zatečeni recidivisti.  
 
Nadalje, izvršen je nadzor 47 mladih vozača. Mladi vozači su počinili 13 prometnih prekršaja od čega pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (do 0,50 g/kg – 4; 0,50 do 1,00 g/kg – 1), tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepoštivanja značenja prometnog znaka, prekršaj upravljanja vozilom na kojem se registarske pločice dobro ne vide, prekršaj nepropisnog kretanja kolnikom i prekršaj upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom.

Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u petak, 4. veljače, u 18 sati na otvorenom dijelu ceste Bukovje Križevačko – Sveti Ivan Žabno, kada je 22-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,55 promila pri čemu je izazvao prometnu nesreću.
 

Priopćenja | Promet i vozila