Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda - vozač osobnog automobila upravljao pod utjecajem alkohola od 3,05 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Ukupno je utvrđeno 134 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 18. do 21. kolovoza 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je deset prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe ozlijeđene i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su u tri prometne nesreće, dok su mladi vozači kao počinitelji evidentirani u dvije prometne nesreće. Jedan vozač je napustio mjesto događaja prometne nesreće i naknadno je pronađen.
 
Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bilo je nepropisno kretanje vozila na kolniku (3), brzina neprimjerena uvjetima (2), nepoštivanje prednosti prolaska (1), nepropisno mimoilaženje (1), neočekivana opasnost na cesti (1), ostale okolnosti (2).
 
Ukupno je utvrđeno 134 prometnih prekršaja od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 78 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda utvrđena je u nedjelju, 20. kolovoza u 13 sati, u Goli u Dravskoj ulica, kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,05 promila.
 
Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 20. kolovoza 2023. godine u 13.17 sati u Budančevici, u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač motocikla kretao brzinom od 125 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je bio uhićen.
 
Nadalje, izvršen je nadzor 14 mladih vozača, a isti su počinili šest prometnih prekršaja (alkohol - 2, pojas – 1, ostalo – 3).
U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka te recidivista. Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila