Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda - vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,84 promila

Slika /ikone/Promet.jpg

Tijekom vikenda sankcionirano je 236 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od  13. do 16. svibnja 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće.

Sankcionirano je 236 prometnih prekršaja od čega 31 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 108 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom po zabranom i dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 13.svibnja, u 20.21 sat u Drnju, kod 28-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,84 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 14. svibnja, u 6.42 sati, u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 121 kilometar na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat.

Tijekom vikenda dvojica vozača bila su uhićena, dok su dvojica vozača smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Žurni prekršajni postupak poveden je nad dvojicom vozača. Izvršen je nadzor 42 mlada vozača. Mladi vozači su počinili devet prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te tri ostala prometna prekršaja.

Sve vozače pozivamo, da se prije vršenja radnji vozilom u prometu, kao što su pretjecanje, skretanje i uključivanje u promet nužno uvjere da se radnja može sigurno izvesti bez opasnosti za sve sudionike u prometu. Podsjećamo vozače na povećanje prisutnosti u prometu mopeda, motocikala, traktora i bicikala te apeliramo na sve vozače koji sudjeluju u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice onih koji se odnose na poštivanje prednosti prolaska i prilagodbu brzine kretanja uvjetima karakteristikama i stanju prometnice, gustoći prometa, vremenskim prilikama i vidljivosti.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, posebnu pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila i upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava kao i nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece u vozilima,  nadzoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora i bicikala te nadzoru recidivista.
 

Priopćenja | Promet i vozila