Rezultati pojačanog nadzora prometa u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2016/07/policija.jpg

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u utorak, 19. srpnja, na području Policijske postaje Križevci od 17 do 21 sat, proveden je pojačani nadzor prometa.

Foto: Ilustracija 

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u utorak, 19. srpnja, na području Policijske postaje Križevci od 17 do 21 sat, proveden je pojačani nadzor prometa. 

Tijekom pojačanog nadzora prometa posebna pozornost bila je posvećena nadzoru upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, mladim vozačima i nadzoru vozača mopeda i motocikala. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 40 vozača od čega četiri mlada vozača. Utvrđena su ukupno 34 prekršaja. 

Vozilima je pod utjecajem alkohola upravljalo šest vozača. Vozači su upravljali vozilima s koncentracijama od 0,50 do 1,00 g/kg alkohola u organizmu (3) i s koncentracijama iznad 1,50 g/kg alkohola u organizmu (3). Jedan mladi vozač upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,50 do 1,00 g/kg. 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u Ulici Nikole Tesle u Križevcima kada je 49 - godišnji vozač upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,38 promila.   

Vozači mopeda i motocikala počinili su 11 prekršaja od čega jedno upravljanje mopedom pod utjecajem alkohola, dva upravljanja neregistriranim i neosiguranim mopedima, tri prekršaja nekorištenja zaštitnih motociklističkih kaciga, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava te jedan prekršaj neposjedovanja vozačke i prometne dozvole. 

Ističemo da je u 20.10 sati Donjoj Glogovnici 15 - godišnji vozač zatečen kako upravlja motociklom prije stjecanja prava na upravljanje. Maloljetnik je na motociklu prevozio svog 54 - godišnjeg oca koji posjeduje valjanu vozačku dozvolu za upravljanje motociklima. Jedan vozač mopeda je uhićen, te će protiv istog biti proveden žurni prekršajni postupak. 

Policijska uprava koprivničko-križevačka će i u predstojećem razdoblju provoditi ciljane nadzore prometa u cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama.



Stranica