Rezultati pojačanog nadzora prometa – upravljao automobilom pod utjecajem alkohola 2,48 promila

Slika /ikone/Policija.kc.2.jpg

Sankcioniran je 271 prometni prekršaj

Foto: Ilustracija

Od 26. do 29. ožujka 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je devet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Uzroci događanja prometnih nesreća bili su oduzimanje prednosti prolaska (3), nepropisno uključivanje u promet (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, brzina neprimjerena uvjetima, nepropisna vožnja unazad i nepropisno kretanje kolnikom.

Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom zbog brzine neprimjerene uvjetima i nepropisne vožnje unazad.

Sankcioniran je 271 prometni prekršaj od čega 35 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 127 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je pet vozača bilo uhićeno. Provedena su četiri žurna prekršajna postupka te je jedan vozač predan na izdržavanje izrečene mjere opreza zadržavanja u zatvor u Bjelovaru.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 27. ožujka, u 17.58 sati u Križevačkoj ulici u Sokolovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 119 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.
 
Ističemo i vozače koji su u subotu, 27. ožujka, u 12.52 sata u Kenđelovcu, na državnoj cesti 28, i u 13.50 sati u Ulici Mitrovica u Virju, na državnoj cesti D2, upravljali osobnim automobilima krećući se brzinom od 114 kilometara na sat iako je na rečenim dionicama državnih cesta brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 26. ožujka, u 22.20 sati, u Ulici Franje Tuđmana u Križevcima, kod 42-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,48 promila.

Ističemo i 39-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 28. ožujka, u 17.13 sati, u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,44 promila.

Izvršen je nadzor nad 62 mlada vozača. Mladi vozači počinili su 12 prometnih prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj kretanja brzinom neprimjerenom uvjetima, prekršaj nepropisnog kretanja kolnikom, prekršaj nepropisne vožnje unazad, prekršaj nenošenja vozačke dozvole i prekršaj nepropisnog parkiranja.

Predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost usmjeriti na uočavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, poštivanju prednosti prolaska, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju vozača. Osim navedenih prekršaja, vršiti će se nadzor mladih vozača, recidivista, vozača traktora, bicikala, mopeda i motocikala.
 

Priopćenja | Promet i vozila