Rezultati pojačanog nadzora prometa – upravljao automobilom pod utjecajem alkohola 2,69 promila

Slika /ikone/vincekovo.4.jpg

Sankcionirano je 249 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Od 2. do 6. travnja 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a dvije osobe su lakše ozlijeđene. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su kao počinitelji pet prometnih nesreća.
 
Uzroci događanja prometnih nesreća bili su: vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2), brzina neprimjerena uvjetima (2), nepropisna vožnja unatrag (1), nepoštivanje prednosti prolaska (1), nepropisno kretanje kolnikom (1) i nepropisno skretanje (1). Mladi vozači evidentirani su kao počinitelji dvije prometne nesreće.
 
Sankcionirano je 249 prometnih prekršaja od čega 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 127 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije položenog vozačkog ispita, te prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom.
 
Tijekom provedbe pojačanog nadzora četiri vozača bila su smještana u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač bio je uhićen.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 4. travnja 2021.g. u 18.25 sati u Botinovcu, kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,69 promila i počinio prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom. Isti je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
  
Najveća brzina kretanja vozila evidentirana je u nedjelju, 4. travnja 2021.g. u 10.38 sati na državnoj cesti 2 u Budančevici, u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 169 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.
 
U sklopu pojačanog nadzora kontrolirana su 34 mlada vozača, dok su isti počinili 11 prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola - 3, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 2, vožnja nepropisnom brzinom – 1, bijeg s mjesta prometne nesreće – 1, nepoštivanje prometnog znaka - 1 i ostalo – 3).
 
Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u petak, 2. travnja 2021.g. u 18 sati u Gornjoj Reki, kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,41 promila i počinio prometnu nesreću s materijalnom štetom te je bio uhićen.
 
Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala, traktora, bicikala i recidivista.

Priopćenja | Promet i vozila