Rezultati pojačanog nadzora prometa - Vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,42 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Utvrđena su 142 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 3. do 6. lipnja 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i pet s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće.
 
Utvrđena su 142 prometna prekršaja od čega 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 68 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom po zabranom i dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 5. lipnja 2022. godine u 10.30 sati u Đurđevcu, kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 2,42 promila.
 
Najveća brzina kretanja vozila evidentirana je u petak, 3. lipnja 2022. godine u 16.17 sati, u naselju Bojnikovec, kada se vozač motocikla kretao brzinom od 118 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat.
 
Izvršen je nadzor nad 32 mlada vozača. Mladi vozači počinili su četiri prometa prekršaja od čega prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja nepoštivanja prometnog znaka i prekršaj nepropisne upotrebe svjetala u prometu.
 
Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, posebnu pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila i upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava kao i nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece u vozilima,  nadzoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora i bicikala te nadzoru recidivista.
 
Apeliramo na sve vozače koji sudjeluju u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice onih koji se odnose na poštivanje prednosti prolaska i prilagodbu brzine kretanja uvjetima karakteristikama i stanju prometnice, gustoći prometa, vremenskim prilikama i vidljivosti.

Priopćenja | Promet i vozila