Rezultati pojačanog nadzora prometa - vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,96 promila

Slika /ikone/vincekovo.4.jpg

Sankcionirana su 163 prometna prekršaja 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 4. do 7. studenoga 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne ozljede dok je u šest nesreća zabilježena materijalna šteta.

Sankcionirana su 163 prometna prekršaja od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 5. studenoga 2022. godine u 23.25 sati u Koprivnici u Ulici Rečko polje kod 58-godišnjeg vozača osobnog automobila a iznosila je 2,96 promila.  

Najveća brzina kretanja evidentirana je petak, 5. studenoga 2022. godine u naselju Reka, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 110 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Uhićena su tri vozača, dva vozača su zadržana u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Žurnih prekršajnih postupaka nije bilo.

Izvršen je nadzor 41 mladim vozačem. Mladi vozači su počinili 10 prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja svjetala, tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te dva ostala prekršaja.

Dobro je podsjetiti

Od 1. studenoga do 31. ožujka na snazi je zakonska obveza da na motornim vozilima za vrijeme vožnje tijekom cijelog dana moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Upozoravamo i savjetujemo, bicikliste i korisnike „osobnih prijevoznih sredstava“ (kao što su: romobil i monocikli na električni ili motorni pogon, segway i slična vozila) da noću i danju za smanjene vidljivosti moraju imati upaljeno na prednjoj strani jedno bijelo svjetlo, a na stražnjoj strani jedno crveno svjetlo te da na sebi moraju nositi reflektirajući prsluk, odjeću ili drugu reflektirajuću oznaku (reflektirajuću traku, oznaku, kacigu).

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, posebnu pozornost posvećivati upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa te prijevoza djece vozilima, nadzoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora, bicikala te nadzoru sudionika u prometu na „osobnim prijevoznim sredstvima“. Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda kao i na broj alkoholiziranih vozača koji sudjeluju u prometu, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 

Priopćenja | Promet i vozila