Rezultati pojačanog nadzora prometa - vozač upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 3,37 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je 186 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 21. do 24. listopada 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća od čega dvije s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. Dvije osobe su ozlijeđene. Vozač pod utjecajem alkohola prouzročio je jednu prometnu nesreću, a mladi vozač jednu  prometnu nesreću.

Sankcionirano je 186 prometnih prekršaja od čega 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 70 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 22. listopada u 10.25 sati, u Peterancu u Ulici Matije Gupca, kod 56-godišnjeg vozača, koji je upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 3,37 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 23. listopada u 9.05 sati, u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 126 kilometara na sat iako je ograničenje brzine kretanja 70 kilometara na sat.

Dva vozača su uhićena te je nad jednim  proveden žurni prekršajni postupak, dok su četiri vozača zadržana u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Tijekom pojačanog nadzora u prometu je zatečen jedan recidivist. 
 
Nadalje, izvršen je nadzor 57 mladih vozača. Mladi vozači su počinili devet prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj odbijanja testiranja na prisustvo alkohola ili droga, dva prekršaja nenošenja vozačke ili prometne dozvole i dva ostala prekršaja.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, posebnu pozornost posvećivati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece vozilima, nadzoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora, bicikala te nadzoru sudionika u prometu na „osobnim prijevoznim sredstvima“.

Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda kao i na broj alkoholiziranih vozača koji sudjeluju u prometu, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 

Priopćenja | Promet i vozila