Rezultati pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika /ikone/kamion.2.jpg

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 33 teretna vozila te osam autobusa

Foto: Ilustracija

Od 13. do 19. svibnja, na području Policijske Uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 33 teretna vozila te osam autobusa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 18 prometnih prekršaja koji se odnose na prometovanje teretnih vozila i autobusa.
Na izvanredni tehnički pregled upućen je jedan autobus kod kojeg su utvrđene tehničke neispravnosti te je isključen iz daljnjeg prometovanja.
Prilikom nadzora teretnih vozila utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nepropisno korištenje mobitela -1, prekoračenje brzine kretanja -4, nepropisno parkiranje - 2) i šest prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (prekoračenje dnevnog vremena vožnje - 3 i nedovoljan tjedni odmor vozača – 3).
 
Prilikom nadzora autobusa utvrđena su četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (veća tehnička neispravnost – 3, nepropisno kretanje kolnikom -1) i jedan prekršaj iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (neposjedovanje tahografskih listića).
Vozači teretnih vozila izazvali su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, dok je vozač autobusa izazvao jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom.
 
 

Stranica