Rezultati pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika /ikone/nadzor.ta.jpg

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 63 teretna vozila i osam autobusa, kojom prilikom je utvrđen 41 prometni prekršaj

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Od 12. do 18. listopada, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.
 
Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 63 teretna vozila i osam autobusa, kojom prilikom je utvrđen 41 prometni prekršaj.
 
Prilikom nadzora teretnih vozila utvrđeno je 38 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega ističemo nekorištenje sigurnosnog pojasa (8), nepoštivanje prometnog znaka „Obavezno zaustavljanje“ (6), veću tehničku neispravnost (9), nepropisno korištenje mobitela (3), istek registracije vozila (3), prekoračenje dopuštene brzine kretanja (2) te jedan prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu (neosigurano vozilo).
 
Prilikom nadzora autobusa utvrđen je prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (prekoračenje dopuštene brzine kretanja) i prekršaj iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (neposjedovanje tahografskih listića).
 
Tijekom tjedna zabilježeno je devet prometnih nesreća od kojih tri nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri osoba lakše ozlijeđene.
 
Vozači teretnih vozila izazvali su ukupno tri prometne nesreće od kojih prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila