Rezultati pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika /ikone/policajac_autocesta01.jpg

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 78 teretnih vozila i četiri autobusa kojom prilikom je utvrđeno 46 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Od 10. do 16. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.
 
Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 78 teretnih vozila i četiri autobusa kojom prilikom je utvrđeno 46 prometnih prekršaja.
 
Prilikom nadzora teretnih vozila utvrđeno je 38 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega ističemo nekorištenje sigurnosnog pojasa (3), veću tehničku neispravnost vozila (6), pretovar (5), nepropisno korištenje mobitela (2) i prekoračenje dopuštenih brzina kretanja (11), te 8 prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu od kojih ističemo neposjedovanje potrebitog broja tahografskih listića (4) i prekoračenje dnevnog vremena vožnje (3).
Prilikom nadzora autobusa nisu utvrđeni prometni prekršaji.
 
Tijekom tjedna zabilježeno je devet prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.
 
Vozači teretnih vozila izazvali su tri prometne nesreće od čega jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila