Rezultati pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

U razdoblju od 21. do 27. srpnja 2014. godine Policijska uprava koprivničko -križevačka provodila je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa. 

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 21. do 27. srpnja 2014. godine Policijska uprava koprivničko -križevačka provodila je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Policijski službenici kontrolirali su 41 vozilo, te su kod njih 11 utvrdili ukupno 30 prekršaja u vezi prometovanja teretnih automobila.

Izvršena su 34 tehnička pregleda na cestama.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je 18 prekršaja vozača teretnih automobila, te 12 prekršaja iz Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao teretni automobil.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku

Kako je uslijed kišnih padalina vidljivost smanjena a kolnici su mokri i klizavi, pozivamo sve sudionike da u prometu sudjeluju uz povećan oprez.

Posebno ističemo da su vozači motornih vozila dužni prilagoditi brzinu kretanja stanju kolnika i gustoći prometa na cestama, odnosno smanjiti brzinu kretanja svojih vozila, te da su dužni povećati razmak u odnosu na vozilo ispred sebe, ali i imati dovoljan razmak između svog i vozila kojeg pretječu, odnosno pješaka kojeg obilaze. Ističemo nužnost pravovremene najave promjene smjera kretanja uključivanjem odgovarajućih pokazivača smjerova. Naglašavamo da se prilikom vožnje unatrag trebaju upaliti sva četiri pokazivača smjera na vozilu.



Stranica