Rezultati pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika /ikone/policija-stop (2).jpg

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 77 teretnih vozila i sedam autobusa kojom prilikom je utvrđeno 37 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Od 7. do 13. veljače 2022. godine na području Policijske Uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.
 
Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 77 teretnih vozila i sedam autobusa kojom prilikom je utvrđeno 37 prometnih prekršaja.
 
Prilikom nadzora teretnih vozila utvrđeno je 27 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega ističemo prekoračenje dopuštene brzine kretanja (9), nekorištenje sigurnosnog pojasa (4), nepropisno korištenje mobitela (4) i upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola (3).
 
Kod vozača teretnih vozila utvrđeno je i 10 prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu od kojih ističemo prekoračenje tjednog vremena vožnje (3), nedovoljan dnevni odmor (3) i nedovoljan tjedni odmor (3).
 
Prilikom nadzora autobusa nisu utvrđeni prometni prekršaji.
 
Tijekom tjedna zabilježeno je 14 prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri osoba lakše ozlijeđene.
 
Vozači teretnih vozila izazvali su ukupno četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila