Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Slika PU_KK/Vijesti/2018/05/policajac_autocesta01.jpg

Od 14. do 20. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

Foto: Ilustracija 

Od 14. do 20. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 27 teretnih vozila i pet autobusa. Ukupno je utvrđeno 14 prekršaja vozača teretnih vozila iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega je prekršaj vezan uz tehničku neispravnost, dva prekršaja pretovara, prekršaj vezan uz neosiguran teret, prekršaj vezan uz manipulaciju tahografa i osam ostalih prekršaja. Iz oblastiZakonom o radnom vremenu, obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđeno je 10 prekršaja vezanih uz vrijeme upravljanja vozilom koje su počinili vozači teretnih vozila.

Vozači autobusa počinili su tri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te prekršaj vezan uz manjkavu dokumentaciju vozača iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, a u istima su sudjelovali vozači teretnih vozila, te ujedno i prouzročili nesreće radi oduzimanja prednosti prolaska i nepropisnog mimoilaženja.



Stranica