Rezultati pojačanog nadzora tijekom vikenda - biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 3,43 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Ukupno su utvrđena 232 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 25. do 28. lipnja 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe ozlijeđene i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće.
 
Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: brzina neprimjerena uvjetima (2), nepropisna vožnja unazad (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1) i nepropisno pretjecanje (1).
 
Ukupno su utvrđena 232 prometna prekršaja od čega 44 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a sedam vozača je bilo uhićeno. Spram dva vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su  kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 25. lipnja, u 15.40 sati u Ulici Matije Gupca u Peterancu, kada je 52-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,43 promila.
 
Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 26. lipnja, u 1.38 sati na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 116 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda  zatečen je jedan recidivista. U sklopu pojačanog nadzora kontrolirano je 30 mladih vozača, dok su isti počinili sedam prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola - 3, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 1, nepoštivanje prometnog znaka – 1, ostali prekršaji – 2).
 
Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u nedjelju, 27. lipnja, u 00.05 sati u Koprivnici u Marovskoj ulici kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,62 promila.
 
Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala, traktora, bicikala, recidivista i pješaka.
 

Priopćenja | Promet i vozila