Rezultati pojačanog nadzora vikend - vozač osobnog automobila upravljao pod utjecajem alkohola od 2,48 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je 199 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 14. do 17. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće od čega jedna s ozlijeđenom osobom.
Uzroci događanja prometnih nesreća bili su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno uključivanje u promet i nepoštivanje značenja crvenog svjetla na semaforiziranom raskrižju.

Sankcionirano je 199 prometnih prekršaja od čega 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 112 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora tri vozača su bila uhićena, dok su tri vozača bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Proveden je jedan žurni prekršajni postupak protiv recidiviste u kojem je isti kažnjen visokom novčanom kaznom, uvjetnom kaznom zatvora i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 15. svibnja, u 9.33 sati na državnoj cesti broj 2 u Vlaislavu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 114 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 16. svibnja, u 11.25 sati, u Poljani Križevačkoj kod 63-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,48 promila.

Tijekom pojačanog nadzora prometa zatečena dva recidivista koji su počinili tri prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj upravljanja vozilom nakon što je vozačka dozvola oduzeta i poništena.  

Nadalje, izvršen je nadzor 37 mladih vozača. Mladi vozači počinili su pet prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ( do 0,50 g/kg – 2 i od 1,00 do 1,50 g/kg – 1), prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila van naselja i prekršaj nepropisnog korištenja mobitela.
Ističemo, mladog, 20-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 16. svibnja, u 3.20 sati, u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Koprivnici, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,40 promila.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati najčešćim uzročnicima događanja prometnih nesreća, ugroženim skupinama sudionika u prometu kao i kategorijama sudionika koji izazivaju prometne nesreće. 
 

Priopćenja | Promet i vozila