Rezultati pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Slika /ikone/alkohol formula za nesreću.jpg

Tijekom pojačanog nadzora kontroliran 571 vozač te sankcioniran 341 prometni prekršaj 

Foto: Ilustracija

Od 7. do 13. prosinca 2020. g. na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.
 
Tijekom pojačanog nadzora kontroliran je 571 vozač te je 300 vozača alkotestirano.
 
Sankcioniran je 341 prometni prekršaj od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja alkotestiranja i odbijanje uzimanja krvi i urina zbog ispitivanja prisutnosti droge u organizmu.
 
Najviše vozača upravljalo je vozilima pod utjecajem alkohola od 0,51 do 1,00 promila (8) i pod utjecajem alkohola većim od 1,50 promila (8), te pod utjecajem alkohola od 1,00 do 1,50 promila (6).
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u ponedjeljak, 7. prosinca, u 12 sati, u Ulici Stjepana Pašice u Drnju, kod 28-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,29 promila.
 
Ističemo i 38-godišnjeg vozača koji je u četvrtak, 10. prosinca, u 20.40 sati, u Mlinarskoj ulici u Cirkveni upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,63 promila.
 
Izvršeno je jedno testiranje mladog vozača na drogu te je došlo do pozitivne reakcije na preliminarni test na droge ali je mladi vozač odbio uzimanje krvi i urina poradi analize na prisustvo droga u organizmu.
 
Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za vrijeme provođenja pojačanog nadzora, zabilježeno je 13 prometnih nesreća od kojih dvije nesreće s ozlijeđenim osobama i 11 nesreća s materijalnom štetom. U nesrećama lakše su ozlijeđene dvije osobe. Jedan vozač je pod utjecajem alkohola (odbio alkotest) prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila