Rezultati pojačanog nadzora vožnje pod utjecajem alkohola, brzine kretanja vozila i mladih vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2012/pol.vozilo.bmp

Od 26. do 28. studenog na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, brzine kretanja vozila i mladih vozača.

Foto: Ilustracija

Od 26. do 28. studenog na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, brzine kretanja vozila i mladih vozača.

Policijski službenici kontrolirali su 209 vozača i vozila, od čega devet mladih vozača, te su ukupno utvrdili 105 prometnih prekršaja.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirano je šest vozača (do 0,50 g/kg – 1; od 0,51 do 1,00 g/kg – 4; od 1,01 do 1,50 g/kg – 1).

Utvrđeno je 19 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja u naselju, dok nije bilo utvrđenih prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja van naselja. Po stupnjevima prekoračenja, najviše je sankcionirano prekoračenja brzine u naselju od 20 do 30 km/h - 10, zatim sedam prekoračenja od 30 do 50 km/h i dva od 10 do 30 km/h.

Tijekom pojačanog nadzora prometa mladi vozači počinili su pet prekršaja, i to prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava, upravljanje neregistriranim vozilom, upravljanje tehnički neispravnim vozilom, nekorištenje svjetala i prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

U posebnoj prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržan je jedan vozač.

Iz prometa je isključeno sedam vozača i sedam vozila, dok je privremeno oduzeto pet vozačkih dozvola. Utvrđena su četiri prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u srijedu, 27. studenog, u 22.55 sati u Kalničkoj ulici u Križevcima, kada je 44 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,52 g/kg. Vozač je zadržan do otrježnjenja.

Najveća brzina zabilježena je u srijedu, 27. studenog, u 8.20 sati u Velikoj Mučni kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 107 km/h, iako je brzina kretanja ograničena na 60 km/h.

Na području Policijske uprave u činjenju prekršaja u povratu zatečen je jedan vozač.

U vrijeme pojačanog nadzora prometa zabilježeno je osam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a pet osoba lakše ozlijeđeno.
 



Stranica