Rezultati pojačanog nadzora vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga

Slika /ikone/policija12.jpg

Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 298 prekršaja, od kojih 56 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od 3. do 9. lipnja proveden je pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.
 
Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 511 vozača od kojih 50 mladih vozača, dok je utvrđeno  ukupno 298 prekršaja, od kojih 56 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Četvero mladih vozača bilo je pod utjecajem alkohola. Provedena su dva testiranja vozača pomoću jednokratnih testera na opojne droge, dok su dva vozača odbila testiranje na prisutnost opojne droge u organizmu.
 
U sklopu pojačanog nadzora utvrđena su tri prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Osim rečenih prekršaja, utvrđena su i dva kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga.
 
Tijekom provedbe pojačanog nadzora, pet vozača je bilo smješteno u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstava, sedam vozača je uhićeno i spram pet vozača su provedeni žurni prekršajni postupci, od kojih je četvorici vozača izrečena kazna zatvora i isti su predani na izdržavanje kazne.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 7. lipnja, u 21,46 sati u Marovskoj ulici u Koprivnici, kada je 43 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,35 promila.  
 
Tijekom pojačanog nadzora zabilježeno je devet prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe bile pod utjecajem alkohola, a isti su sudjelovali u prometnim nesrećama s materijalnom štetom.
 
 
 

Stranica