Rezultati preventivne akcije "Besplatan pregled autosjedalica"

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/auto.sjedalice.1.300.gif

 Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U subotu, 19. svibnja u vremenu od 10 do 13.30 sati na području Policijske uprave koprivničko - križevačke, na parkirališnom prostoru TC Koprivnica na Radničkoj cesti, provedena je preventivna akcija „Besplatni pregled autosjedalica“. 

Preventivna akcija provedena je u suradnja s Udrugom „Roda“ iz Zagreba, a istu su proveli policijski službenici ove Policijske uprave, koji su dana 24. ožujka 2012.g. u Čakovcu prisustvovali Tečaju za savjetnike o autosjedalicama u organizaciji rečene Udruge. 

Tijekom provedbe preventivne akcije izvršen je pregled 31 autosjedalice, te je njih šest u potpunosti ispravno korišteno. Od 31 autosjedalice njih 28 bilo je prikladno uzrastu djeteta. 

Najviše greška utvrđenih tijekom preventivne akcije bilo je u vezi korištenja pojasa autosjedalice, te je kod 18 od 27 autosjedalica, kod kojih se moglo provjeriti korištenje pojasa, utvrđeno da treba poravnati trake, podesiti jastučiće, promijeniti visinu remenčića ili iste dotegnuti. 

Kod pravilnog učvršćivanja autosjedalice u vozilu, njih 11 bilo je pravilno učvršćeno, dok je za ostale bilo potrebno popraviti putanju pojasa i dodatno je zategnuti. 

U sklopu rečenog pregleda dijeljeni su promidžbeni materijali Udruge „Roda“ vezani uz korištenje autosjedalica, kao i bookmark „Sigurno u prometu“ tiskan u suradnji Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko - križevačke županije.



Stranica