Rezultati preventivne akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila“

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

U razdoblju od 25. do 30. studenog na području Policijske uprave provodila se preventivna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“.

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 25. do 30. studenog na području Policijske uprave provodila se preventivna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“.

Tom prilikom policijski službenici izvršili su kontrolu 432 vozila i utvrdili 180 prekršaja, od kojih je ciljanom akcijom u prekršaju zatečeno 21 vozilo i utvrđena  32 prekršaja vezana uz tehničku ispravnost vozila i važenje prometne dozvole. Tijekom akcije građanima je podijeljeno 60 letaka, te su u Drnju i Hlebinama održane tribine na temu tehničke ispravnosti traktora.

Tijekom akcije utvrđeno je 20 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, šest prekršaja upravljanja vozilima za koje je istako rok važenja prometne dozvole, šest upravljanja neregistriranim vozilima i šest upravljanja neosiguranim vozilima. Na izvanredni tehnički pregled vozila upućena su dva teretna automobila.

Također, tijekom ovog razdoblja korišteni su uređaji za preliminarne tehničke preglede vozila na cestama (uređaji za mjerenje razine buke i za nadzor ispravnosti svjetala na vozilu), pomoću kojih je izvršen nadzor tehničke ispravnosti šest osobnih automobila i četiri teretna automobila, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

Mogućnost vršenja besplatnog tehničkog pregleda iskoristilo je, sukladno podacima stanica za tehničke preglede vozila, 386 vlasnika vozila. U stanici za tehničke preglede u Križevcima mogućnost besplatnih tehničkih pregleda iskoristilo je 145 vlasnika vozila, u stanicama za tehničke preglede na području Koprivnice ovu mogućnost su iskoristila 167 vlasnika vozila, a u Đurđevcu 74 vlasnika vozila.



Stranica