Rezultati preventivne akcije nadzora tehničke ispravnosti vozila

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/05/25.5 (2).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za manje nedostatke djelatnici stanice za tehnički pregled vozačima su dali savjete kako otkloniti nedostatke s ciljem da vozila budu tehnički ispravna i sigurna za sudjelovanje u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U suradnji sa stanicama za tehnički pregled vozila na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je preventivna akcija usmjerena na tehničku ispravnost vozila.

Na području Policijske postaje Đurđevac akcija je održana u utorak, 23. svibnja u suradnji s STP „Hrvatske šume“ RJ Mehanizacija i prijevoz Đurđevac. Tom prilikom kontrolirano je 12 vozila (1 osobni automobil, 1 traktor i 10 teretnih automobila) dok su utvrđena dva prekršaja od čega jedan prekršaj vezan uz veći nedostatak tehničke ispravnosti.

Nadalje, u srijedu, 24. svibnja akcija je održana na području Policijske postaje Koprivnica u suradnji sa Službom za javni red i sigurnost i STP „Dravska“ iz Koprivnice, kojom prilikom su kontrolirana 22 vozila (12 osobnih automobila, 1 moped, 1 motocikl, 6 teretnih automobila i 2 traktora). Utvrđeno je 39 nedostataka na vozilima od čega 26 većih i opasnih, te 13 manjih nedostataka. Jedan teretni automobil upućen na izvanredni tehnički pregled gdje mu je utvrđeno 25 većih i opasnih nedostataka, te je sankcioniran. Nadalje, jedan traktor je zatečen i sankcioniran u prekršaju isteka važnosti prometne dozvole za više od 15 dana, dok je kod jednog motocikla utvrđen veći nedostatak koji je odmah otklonjen na mjestu zaticanja.

Za manje nedostatke djelatnici stanice za tehnički pregled vozačima su dali savjete kako otkloniti nedostatke s ciljem da vozila budu tehnički ispravna i sigurna za sudjelovanje u prometu.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila