Rezultati preventivne akcije "Poštujte ograničenja brzine"

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/IlustracijPUpolicajka.jpg

Preventivna akcija bila je provedena od 7.30 do 14.30 sati na državnim cestama u zonama osnovnih škola „Braća Radić“ u Koprivnici, „Prof. Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom i područnim školama Šemovci, „Grigor Vitez“ u Sv. I. Žabno i Majurec (Majurec – državna cesta broj 41).   

Foto: Ilustracija 

Tijekom osam mjeseci ove godine zbog nepropisne i neprilagođene brzine kretanja vozila na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodilo se 87 prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće s poginulim osobama i 47  prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe smrtno stradale (44 posto smrtno stradalih), 19 osoba je teško ozlijeđeno (42 posto teško ozlijeđenih), dok su 53 osobe lakše ozlijeđene (29 posto lakše ozlijeđenih). 

Kako bi se smanjio broj vozača koji krše prometne propise odnosno povećao broj vozača koji poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, te ujedno i povećala sigurnost djece u prometu, Policijska uprava koprivničko-križevačka provela je u četvrtak, 15. rujna, preventivnu akciju „Poštujte ograničenja brzine“.  

Preventivna akcija bila je provedena od  7.30 do 14.30 sati na državnim cestama u zonama osnovnih škola „Braća Radić“ u Koprivnici, „Prof. Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom i područnim školama Šemovci, „Grigor Vitez“ u Sv. I. Žabno i Majurec (Majurec – državna cesta broj 41). 

Tijekom preventivne akcije vozačima koji su prekoračili ograničenja brzine uručivani su letci „Poštujte ograničenja brzine kretanja“, kojima se ukazuje na nužnost poštivanja ograničenja brzine. Letci su uručeni 31 vozaču.



Stranica