Rezultati preventivno-represivne akcije

Slika PU_KK/Vijesti/2016/10/info.tocka.8.10.jpg

Dana 7./8. listopada, od 19 do 7 sati na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica, provedena je preventivno-represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača, nadzor vozača traktora, motocikla i bicikla.

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Dana 7./8. listopada, od 19 do 7 sati na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica, provedena je preventivno-represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača, nadzor vozača traktora, motocikla i bicikla. Tom prilikom kontroliran je 61 vozač, od čega 48 vozača osobnih automobila, sedam vozača bicikla, dva vozača traktora i mopeda, jedan vozač motocikla i teretnog automobila. 

Tijekom akcije zabilježeno je 40 prekršaja od čega 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, pet prekršaja tehničkih neispravnosti, prekršaj nekorištenja zaštitne kacige, te 14 drugih prekršaja. Iz prometa je isključeno 18 vozača, oduzeto je šest vozačkih dozvola, jedna osoba je uhićena, a jedna smještena u posebne prostorije policije do otrježnjenja. 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 8. listopada u 1.53 sati u Peterancu, kod vozača osobnog automobila, a iznosila je 2,38 promila. 

Tijekom akcije, u Koprivnici je provedena info točka na temu "Alkohol i vozači bicikla", a kojom prilikom su osim savjeta za sigurnu vožnju dijeljeni promidžbeni leci i reflektirajući prsluci biciklistima.



Stranica