Rezultati preventivno-represivne akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača

Slika /ikone/Stop policija.jpg

Sveukupno je u akciji  zabilježeno 30 prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom, 20./21. lipnja, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica proveli su preventivno-represivnu akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i nadzora mladih vozača. Tijekom akcije kontrolirana su  54 vozača od kojih devet vozača bicikala, dva vozača teretnih vozila, vozač traktora i 42 vozača osobnih automobila. Kod 11 vozača zabilježena je nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu. Sveukupno je u akciji  zabilježeno 30 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  Kontrolirano je 11 mladih vozača od kojih su dva mlada vozača zatečena u prekršaju vožnje pod utjecajem alkohola.
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 20. lipnja, u 22.35 sati u Imbriovcu kod  38 – godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 2,30 promila.
Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača iznosila je 1,81 promila.
Tijekom provođenja akcije u nadzoru prometa zatečen je jedan recidivist  koji je u subotu, 20. lipnja, u 22.35 sati, u Koprivnici, u Čakovečkoj ulici upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 2,26 promila. Vozač je uhićen te je proveden žurni prekršajni postupak kojom prilikom je kažnjen novčanom kaznom od 12.300 kuna, kaznom zatvora od 10 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci te je predan u zatvor u Bjelovar.
Tijekom provođenja akcije nisu zabilježene prometne nesreće.
Kako bi se smanjila prisutnost alkohola u organizmu kod vozača, a samim time i povećala sigurnost cestovnog prometa, policijski službenici Postaje prometne policije i nadalje će vršiti pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača, ali i nadzor poštivanja svih ostalih prometnih propisa poglavito kod mladih vozača.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila