Rezultati preventivno-represivne akcije nadzora tzv. "4 glavne ubojice u prometu“ i mladih vozača

Slika /ikone/Promet.jpg

Policijski službenici kontrolirali su 60 vozača te utvrdili 53 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke jučer, 15. ožujka, od 14 do 20 sati provedena je akcija nadzora tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ i mladih vozača.
 
Policijski službenici kontrolirali su 60 vozača te utvrdili 53 prometna prekršaja i to: upravljanje pod utjecajem alkohola (četiri prekršaja), prekoračenje dozvoljene brzine kretanje (25 prekršaja), nekorištenje sigurnosnog pojasa (15 prekršaja), korištenje mobitela tijekom vožnje (četiri prekršaja), tehnička neispravnost (dva prekršaja)  i ostali prekršaji (tri prekršaja).  Iz prometa je isključeno pet vozača i jedno vozilo.
 
Tijekom akcije kontrolirano je pet mladih vozača kod kojih su utvrđena dva prekršaja – prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaj korištenja mobitela u vožnji.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u 17.05 sati u Kolodvorskoj ulici u Rasinji, kada je 53-godišnji vozač upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 1,35 promila.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja izmjerena je u 14.11 sati u Ulici Ljudevita Gaja u Virju kada je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 126 kilometara na sat na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.
 
Tijekom akcije zabilježena je jedna prometa nesreća s materijalnom štetom.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila