Rezultati preventivno-sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2023“

Slika /ikone/policija 2019. -1.jpg

Besplatnom preventivnom tehničkom pregledu mopeda i motocikala u stanicama za tehnički pregled vozila odazvalo se osam mopeda i 16 motocikala

Foto: Ilustracija

Od 24. do 29. travnja 2023. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2023“.
 
Tom prilikom policijski službenici proveli su pojačani nadzor mopeda i motocikala usmjeren na detektiranje i sankcioniranje neregistriranih vozila, vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili su tehnički neispravna.

Ukupno je u nadzoru prometa kontrolirano 12 mopeda i osam motocikla kod kojih je utvrđeno osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nekorištenje zaštitne kacige, vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja neregistriranim motociklom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje - 2, prekoračenje brzine kretanja, ostali prekršaji - 2) i jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. 
 
Besplatnom preventivnom tehničkom pregledu mopeda i motocikala u stanicama za tehnički pregled vozila u STP „Auto-moto klub Križevci“ u Križevcima i CVH STP „Centar“ u Dravskoj ulici u Koprivnici odazvalo se osam mopeda i 16 motocikala dok je kod jednog mopeda utvrđen manji nedostatak, a kod motocikala utvrđena su dva manja i pet velikih nedostataka te dva opasna nedostatka.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila