Rezultati provedbe projekta Edward - Europski dan bez poginulih u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2017/09/edward.7.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Tijekom 21. rujna, kada se provodio Europski dan bez poginulih u prometu, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom. Uzroci događanja ovih prometnih nesreća bili su nedovoljna udaljenost od desnog ruba kolnika i nepravilan smještaj tereta.

U sklopu Europskog dana bez poginulih u prometu, policijski službenici održali su 19 edukativnih predavanja o pravilnom sudjelovanju djece u prometu u osnovnim školama u Imbriovcu, Đelekovcu, Molvama, Repašu, Medvedičkoj, Drenovici, Crnecu, Ferdinandovcu, Velikom Ravenu, Dubovcu, Svetoj Heleni, Apatovcu, Osijeku Vojakovačkom, Glogovnici, Vojakovcu, Poljani Križevačkoj i OŠ „Lj. Modeca“ i „V. Nazora“ u Križevimca. Održane su info-točke u Križevcima, Đurđevcu i Molvama na temu provedbe Europskog dana bez poginulih u prometu na kojima je građanima pojašnjeno što je to projekt EDWARD te su im dani savjeti za sigurno sudjelovanju u prometu.  

Također, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke provodio se pojačani nadzor prometa usmjeren prvenstveno na najčešće uzroke događanja najtežih prometnih nesreća i ugrožene skupine sudionika u cestovnom prometu. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 104 vozača, od čega sedam mladih vozača, četiri vozača bicikala i jedan vozač mopeda,  pri čemu je utvrđen 51 prometni prekršaj. Vozači bicikala počinili su četiri prekršaja (upravljanje biciklom pod utjecajem alkohola, skidanje ruku s upravljača bicikla tijekom vožnje, upravljanje tehnički neispravnim biciklom – 2). Mladi vozači nisu zatečeni u činjenju prekršaja. Utvrđeno je šest prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 13 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja. 


 



Stranica