ROADPOL - pojačani nadzor brzine kretanja vozila od 7. do 13. kolovoza

Slika /ikone/akcija.brzina.jpeg

Zbog poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu provoditi će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Foto: Ilustracija

Tijekom sedam mjeseci 2023. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 606 prometnih nesreća. Uslijed brzine, nepropisne i neprilagođene, zabilježeno je 106 prometnih nesreća (17,5 posto ukupnog broja nesreća) od čega 31 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 75 s materijalnom štetom. Tom prilikom stradale su 52 osobe od čega je 14 osoba zadobilo teške, a 38 osoba lakše tjelesne ozljede.

Kako se najveći broj prometnih nesreća dogodi uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja, te strada veći broj sudionika, zbog poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, od 7. do 13. kolovoza na području ove Policijske uprave, kao i području ostalih policijskih uprava na području Republike Hrvatske, ali i ostalih zemalja članica ROADPOL-a, provoditi će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

U sklopu nadzora provest će se preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja, kao i nadzora mopeda i motocikala u četvrtak, 10. kolovoza u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i varaždinskom.

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila vršiti će se u naseljenim mjestima, ali i na otvorenim dionicama cesta. Tijekom provedbe rečenog nadzora, policijski službenici sankcionirati će i sva druga gruba kršenja 

Najave | Promet i vozila