ROADPOL - Rezultati pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 519 vozača i ukupno je utvrđeno 339 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Od 14. do 20. lipnja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga u cestovnom prometu usklađen s akcijama ROADPOL-a za 2023. godinu
 
Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 519 vozača i ukupno je utvrđeno 339 prometnih prekršaja od čega 34 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i četiri prekršaja vezana uz odbijanje vađenja krvi i urina, odnosno testiranja na opojne droge. 
Tri vozača smještena su u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač bio uhićen.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 16. lipnja u 12.55 sati u Koprivnici u Ulici dr. Željka Selingera, kada je 41- godišnji vozač zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,01 promila.
 
Tijekom pojačanog nadzora zabilježene su ukupno 32 prometne nesreće. Vozači pod utjecajem alkohola počinili su pet prometnih nesreća od čega jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom i četiri s materijalnom štetom.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila