Savjeti sudionicima u prometu tijekom održavanja križevačkog spravišća

Slika PU_KK/Vijesti/2017/04/pol.vozilo.bmp

Obzirom da se povodom manifestacije „50. Križevačko veliko spravišće“, koje se u Križevcima održava u petak, subotu i nedjelju dana 9. 10. i 11. lipnja ove godine, očekuje pojačan tranzitni promet vozila i sudionika u prometu na svim prometnicama i parkiralištima u gradu kao i na okolnim cestovnim pravcima,  

Foto: Ilustracija 

Obzirom  da  se  povodom manifestacije „50. Križevačko veliko spravišće“, koje se u Križevcima održava u petak, subotu i nedjelju dana 9. 10. i 11. lipnja ove godine, očekuje pojačan tranzitni promet vozila i sudionika u prometu na svim prometnicama i parkiralištima u gradu kao i na okolnim cestovnim pravcima, Policijska postaja Križevci poziva sve učesnike i  posjetitelje  navedene  manifestacije kao i sve sudionike u prometu na pojačani oprez te poštivanje prometnih propisa i postavljene privremene prometne signalizacije, radi sigurnosti svih sudionika u prometu.

U cilju osiguranja nesmetanog odvijanja predmetne manifestacije te sigurnosti učesnika kao i svih sudionika u prometu, u vremenskom periodu od 7 sati dana 9. lipnja (četvrtak) do 10 sati dana 12. lipnja (ponedjeljak) biti će zatvorene sljedeće ulice u Gradu: Trg J.J. Strossmayera, Trg  Antuna Niemčića, Ulica  I. Z. Dijankovečkog od raskrižja sa Trgom Antuna Niemčića do raskrižja s Trgom S. S. Kranjčevića, dio ulice bana Josipa Jelačića od Trga J. J. Strossmayera do raskrižja s Obrtničkom ulicom i ulicom Mojsija Baltića, Trg bana Lackovića od raskrižja Svetokriške  ulice  s  ulicom  Mojsija Baltića do  raskrižja  ulice bana Josipa Jelačića s Obrtničkom ulicom.

Podsjećamo sve građane da su kao sudionici u prometu dužni držati se  ograničenja,  zabrana  i obveza  izraženih pomoću postavljenih prometnih znakova, te pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila i postavljene prometne znakove, posebno one prometne znakove koji se odnose na zabranu  zaustavljanja i parkiranja vozila, te da ista ne parkiraju i nezaustavljaju na nogostupima, biciklističkim stazama i na mjestima na kojima pješacima i drugim sudionicima u prometu onemogućuju preglednost, u cilju izbjegavanja nepotrebnih prekršajnih sankcija, a prvenstveno kako ne bi ugrožavali sigurnost drugih sudionika prometu ili predstavljali smetnju za normalan tok prometa  ili  kretanje  pješaka.

Pozivamo vozače motornih vozila da u zoni obilježenih pješačkih prijelaza brzinu kretanja vozila prilagode brzini ograničenoj prometnim  znakom  ili  pravilom odnosno trenutnoj  prometnoj  situaciji  koja  vlada  na  tom  mjestu, te da ne vrše pretjecanja vozila, a prvenstveno da poštuju pravo prvenstva prolaska  pješaka  -  posebno djece  preko obilježenih pješačkih prijelaza.  

U cilju sprečavanja događanja prometnih nesreća koje uzrokuju vozači pod utjecajem alkohola, ovom prilikom apeliramo na iste kao i na sve druge sudionike koji će sudjelovati  u  prometu na cesti  da  se  suzdrže  od  prekomjerne  konzumacije  alkoholnih pića, a potom i upravljanja vozilom u prometu na cesti, jer konzumacija alkoholnih  pića  negativno  utječe  na  vozačke  sposobnosti  dok upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola povećava mogućnost događanja prometnih nesreća  i stradavanja osoba.



Stranica